2024. május 14. - Bonifác

A francia design csillagai

Hordozható merevlemez, félbehajtható kajak és lebegő szandál is helyet kap A 2006-2007. évi francia design csillagai című kiállításon, amely a Design Hét keretében keddtől látható a budapesti Francia Intézetben - tájékoztatta Balla Borbála, az intézet saj
2007. október 5. péntek 08:40 - Hírextra

A november 9-ig megtekinthető tárlaton az APCI, a francia ipari formatervezés promóciójáért felelős ügynökség által idén Observeur du design (Design figyelő) díjjal jutalmazott, vállalatok és designerek együttműködésének eredményeként létrejött legjobb alkotásokból látható válogatás.

Balla Borbála közlése szerint az APCI feladata az ipari design franciaországi promóciója. Ezen kívül nemzetközi téren teszi elismertté a francia designt, amelyet a cégek versenyképességének és a gazdasági és szociális innováció kulcsfaktoraként tartanak számon.

A szervezet által 1999-ben alapított Observeur du Design díjjal a hétköznapi környezetünkből olyan kiemelkedő termékeket és eredményeket tüntetnek ki, amelyek egy-egy vállakozás és designer különösen innovatívnak mutatkozó együttműködéséből fakadnak.

Az alkotásokat elsődlegesen tervezettségük, érzékenységük, ésszerűségük és innovatív mivoltjuk alapján választják ki, különös figyelemmel arra, kik gyártják, árulják, használják azokat. A tárgyaknak egyedi designnal kell rendelkezniük, és követelmény az is, hogy Franciaországban a közelmúltban tervezett, készült vagy forgalmazott termék legyen.

A felhívás nyomán egy bizottság dönt a tárgyak kiválasztásáról. Az Observeur du Design zsűrije "csillaggal" ismeri el a legfigyelemreméltóbb alkotásokat.

"A tárlat, felvállalt kulturális és pedagógiai dimenziójának megfelelően, felvillantja többek között az asztalterítés művészetét, ahol békésen fér meg egymással hagyomány és modernitás ; a vitalitást sugárzó csomagolást ; a minden terepviszonyt kiálló hordozható merevlemezt ; a félbehajtható kajakot vagy a lebegő szandált" - közölte Balla Borbála.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását