2024. április 29. - Péter

Verseny erdészeknek

Az Országos Erdészeti Egyesület kétévente hirdeti meg az „Év erdésze” versenyt, melynek győztese a cím birtokosa lehet. Országszerte erdész technikusok mutathatják meg képességeiket, a tanulmányaik és a gyakorlat során felhalmozott tudásukat.
2007. október 4. csütörtök 11:12 - Hírextra
A verseny célja az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, az erdész hivatás rangjának emelése, az erdész szakma népszerűsítése sokrétűségének, szépségének bemutatása által. Az országos versenyszabályzat szerint szakmai írásbeli, komplex felismerés, határazonosítás, gyérítés jelölés, fakészlet meghatározás, vad távolságának, trófea lőhetőségének megállapítása, választékolás, számbavétel versenyszámokban kell teljesíteni.

A verseny lebonyolításában, bírálatában az MGSZH Erdészeti Igazgatósága és a barcsi Dráva-völgye Szakközépiskola, valamint a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt. fognak közreműködni. A résztvevők sokasága garantálja, hogy a verseny kiváló alkalom lesz a közvetlen baráti, munkatársi kapcsolatok erősítésére is. Színesíti az eseményt, hogy ugyanebben az időben általános iskolások is járják majd az erdőt, természetismereti vetélkedő keretében.

A verseny első három helyezettje részt vehet az országos döntőben, 2008-ban. A versenyen indulhatnak: erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok. Felkészülés a 2006. évi versenykiírás alapján, mely a www.egererdo.hu oldalon található. A versenyzők az alábbi eszközöket hozzák magukkal: tájoló, vonalzó, modelltábla, távcső. A versenyzéshez szükséges egyéb eszközök a helyszínen rendelkezésre állnak. Nevezés: Mecseki Erdészeti Zrt., 7623 Pécs, Rét u. 8., nevezési határidő: 2007. okt.1. hétfő 11.00 óra. Jó felkészülést, eredményes versenyzést kíván a rendezőség!
Forrás: egererdo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását