2024. április 29. - Péter

Michelle Yeoh a Becsületrend Lovagja

Michelle Yeoh malajziai filmszínésznő, ez egyik legnépszerűbb ázsiai filmsztár szerdán Kuala Lumpurban megkapta a francia Becsületrend Lovagja-kitüntetést.
2007. október 4. csütörtök 14:32 - Hírextra
A legrangosabb francia polgári elismerést a malajziai fővárosban akkreditált Alain du Boispean francia nagykövet tűzte ki a 45 éves színésznő ruhájára a nagyköveti rezidencián megrendezett hivatalos ceremónia során. A diplomata a Franciaország és Malajzia közötti kétoldalú kapcsolatok és barátság megerősítésével indokolta a kitüntetést.

A kínai származású, de az észak-malajziai Ipohban letelepedett ügyvédcsalád gyermeke 23 évvel ezelőtt kezdte meg filmes karrierjét. 1997-ben Bond-lányként robbant be a nemzetközi filmvilágba A Holnap markában című 007-es produkcióval, 2000-ben pedig az Oscar-díjas Tigris és Sárkány egyik főszerepével hívta fel magára a figyelmet.

"Azt hiszem, valahol mélyen kisvárosi lány vagyok Ipohból, aki egy varázslatos álomban él" - nyilatkozta a kristályokkal ékesített elefántcsont színű Cavalli-modellt viselő színésznő sajtókonferenciáján. A kérdésekre válaszolva azt is megerősítette, hogy hamarosan hozzámegy francia vőlegényéhez, Jean Todthoz, a Ferrari csapatfőnökéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását