2024. május 4. - Mónika, Flórián

Született feleségek és a rasszizmus

Hivatalos bocsánatkéréssel próbálják engesztelni a Fülöp-szigetek népét a Született feleségek című amerikai tévésorozat producerei egy többek szerint rasszista ízű kiszólás miatt.
2007. október 4. csütörtök 14:28 - Hírextra
A sorozat Amerikában vasárnaptól vetített új évadjának első epizódjában Susan Mayer - akit Teri Hatcher alakít - orvoshoz megy és a vizsgálat előtt elkéri az doktor diplomáját. "Szeretnék megbizonyosodni afelől, hogy nem valami fülöp-szigeteki iskolában szerezte a tudását" - indokolja kívánságát.

A mondatból botrány kerekedett. Felháborodott nézők tiltakozó petíciót tettek közzé az interneten. Szerda estig több mint 30 ezren adták a nevüket az íráshoz. Mary Jo Bernardo Los Angeles-i konzul panaszlevelet küldött az ABC tévécsatornának. Hangsúlyozta, hogy a Fülöp-szigeteken kiképzett orvosok és ápolók diplomáját automatikusan elismerik az Egyesült Államokban. Még maga Gloria Arroyo, a délkelet-ázsiai ország elnöke is kifejezte nemtetszését egy államtitkár útján, aki rasszista sértegetésnek nevezte a kifogásolt szövegrészt.

A sorozat készítői csütörtökön bocsánatkérő nyilatkozatot tettek közzé, miszerint nem volt szándékukban megkérdőjelezni a fülöp-szigeteki orvosok szakértelmét és integritását. "A sorozat producerei és az ABC stúdió bocsánatot kérnek bármilyen sértésért, amelyet ez a rövid részlet okozhatott" - áll az ABS-CBN fülöp-szigeteki tévécsatornának eljuttatott hivatalos állásfoglalásban, amelyet azonnal le is közölt az adó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását