2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jogsi nélkül börtön

Huszonöt napos elzárással sújtotta a bíróság azt a férfit, aki két eltiltó rendelkezés hatálya alatt jogosítvány nélkül többször is autót vezetett - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2007. október 3. szerda 15:30 - Hírextra

Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a részletekről elmondta: a 30 éves miskolci férfit először július végén állították meg a rendőrök, amikor jogosítvány nélkül vezetett és a közlekedési szabályokat is megsértette, emiatt 50 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, illetve 12 hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Hozzátette: az érvényes eltiltó határozat ellenére a férfi továbbra is közúti forgalomban vezette gépkocsiját, ugyanis augusztus elején ismét ellenőrzés alá vonták őt a rendőrök. Ekkor 80 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki engedély nélküli vezetés és érvénytelen hatósági engedéllyel való közlekedési szabálysértések miatt, és ismét eltiltották egy évre a járművezetéstől.

A harmadik igazoltatás szeptember végén történt a miskolci vasgyári piac belső utcájában, ahol a behajtani tilos jelzés ellenére a férfi szemben haladt a forgalommal. Miután meglátta a rendőröket, megpróbált tolatni, de végül megállt, eleget téve ezzel a rendőri felszólításnak. Előállították, majd elrendelték szabálysértési őrizetbe vételét. A miskolci rendőrkapitányság gyorsított eljárásban bíróság elé állította az autóst - közölte a szóvivő.

Mint mondta, a bíróság a 30 éves férfit – tekintettel arra, hogy két eltiltó rendelkezés hatálya alatt vezetett anélkül, hogy egyáltalán valaha is KRESZ és műszaki vizsgát, valamint járművezetésből gyakorlati vizsgát tett volna – 25 nap elzárással sújtotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását