2024. május 3. - Tímea, Irma

Armstrong nem érti a büntetést

Lance Armstrong, minden idők egyik legsikeresebb kerékpárosa nem érti, hogy egy választott bíróság miért tiltotta el és fosztotta meg a tavalyi Tour de France-on elért első helyétől amerikai honfitársát, Floyd Landist, mivel szerinte egyértelmű, hogy a do
2007. október 3. szerda 10:46 - Hírextra

"Sokan bírálták a labor munkáját, még a sportág vezetői is, ennek tükrében nem értem, miért született elmarasztaló ítélet. Csak akkor lehet valakit halálbüntetéssel sújtani, ha minden kétséget kizáróan bűnös. Ha valami gond van az eljárással - mint ebben az ügyben -, akkor nem szabad elítélni senkit!" - fogalmazott a hétszeres Tour-győztes.

Hozzátette: nem csak a kerékpározás, hanem minden más sport kemény időszakot él át:
"Ha megnézzük a kerékpársportot, mindenki rávágja: ezek csalók. De honnan tudják? Ott van a Forma-1-es McLaren csapat, amely 100 millió dolláros büntetést kapott, mert kémkedett. Ez az élsport, sok pénz, dicsőség, hírnév. A megfelelő szerveknek kell megakadályozni, hogy ne forduljanak elő törvénytelenségek."

Landis a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) támadja meg a két hete ellene született ítéletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását