2024. május 3. - Tímea, Irma

A pánikroham és szívroham összefügg

A pánikbetegségben szenvedőknél nagyobb a szívroham vagy az agyvérzés kockázata - mutatták ki amerikai kutatók.A Bostonban működő Massachusettsi Általános Kórház munkatársai több mint háromezer asszonyt vizsgáltak, s arra jutottak, hogy a pánikbetegség is
2007. október 3. szerda 09:13 - Hírextra

Korábban már bebizonyosodott, hogy a levertség, a düh, az ellenséges érzület hozzájárulhat az infarktushoz, de pánikroham és a szívroham összefüggését most elemezték első ízben.

A pánikbetegség meglehetősen gyakori állapot, amely hirtelen, gyakran minden előjel nélkül kialakuló félelmi vagy szorongásos szakaszokkal jár. A rohamok percektől órákig tarthatnak, ritkán vagy gyakrabban is jelentkezhetnek. E rohamok oka alig ismert.

A rohamot elszenvedő egyén az önuralom elvesztésétől vagy megőrüléstől félhet, sőt halálfélelmet élhet át. Gyakran már a tünetektől való szorongás is kiválthatja a rohamot, s így agorafóbia alakulhat ki. Agorafóbiáról akkor van szó, ha az otthon vagy más biztonságos hely elhagyásakor az egyén attól tart, hogy nyilvános helyen rosszul lesz, vagy a tünetek jelentkezésekor nem tudja időben elhagyni a helyszínt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását