2024. május 14. - Bonifác

Korszerűsítésre szorul a pedagógiai program

A munkaerőpiac igényeihez rugalmasabban igazodó szakképzés érdekében a pedagógiai fejlesztési programok áthangolására van szükség - a többi között erről beszélt Budapest főpolgármester-helyettese kedden Visegrádon egy szakmai konferencián.
2007. október 2. kedd 13:28 - Hírextra

A fővárosi középfokú oktatási intézmények vezetőinek rendezett programon Horváth Csaba (MSZP) elmondta, hogy a stratégiai terv szerint 2010-ig 16 területi integrációs szakképző központot kell felállítani.

Ezek az emelt szintű oktatást lehetővé tévő intézmények olyan tudással bocsátják útjukra a diákokat, mint amilyen a gyakorlatban már több éves tapasztalattal rendelkező kollégáiknak van. Így az elhelyezkedésre és a magasabb alapbérbér kialkudására is nagyobb az esélyük ezeknek a pályakezdő fiataloknak - tette hozzá.

Ugyancsak a feladatok között jelölte meg a főpolgármester helyettes a nyolc plusz négy éves oktatási rendszer nagyobb arányú elterjesztését. Az ilyen jellegű iskolákban ugyanis a gyerekek több időt kapnak a végleges pálya kiválasztásához, menet közben nagyobb a döntési szabadságuk, hogy képességeiknek, ambíciójuknak megfelelő szakma felé orientálódjanak - érvelt.

A finanszírozás anomáliái között említette Horváth Csaba azt a helyzetet, hogy Pest megyéből 20 ezer diák jár tanulni fővárosi középiskolákba. Az ebből fakadó oktatási költségek a fővárost terhelik, holott a helyi önkormányzatok kötelezettsége lenne a tanulás biztosítása. Ezért egy most készülő javaslat szerint az érintett Budapest környéki önkormányzatoknak nagyobb részt kellene vállalniuk ezekből a kiadásokból - hívta fel rá a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását