2024. május 3. - Tímea, Irma

Halálos vírus

Egy 21 éves férfi meghalt madárinfluenzában Jakarta-ban, múlt héten - jelentette be az indonéz egészségügyi minisztérium hétfőn. Ezzel 86-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Indonéziában. Az országban 107 fertőzést regisztráltak, ebből 86-an meghaltak
2007. október 1. hétfő 12:15 - Hírextra
Egy 21 éves férfi meghalt madárinfluenzában Jakarta-ban, múlt héten - jelentette be az indonéz egészségügyi minisztérium hétfőn. Ezzel 86-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Indonéziában.Az országban 107 fertőzést regisztráltak, ebből 86-an meghaltak - mondta az indonéz madárinfluenza információs központ egy orvosa az AFP francia hírügynökségnek. A 21 éves férfi pénteken halt meg. Már tíz nappal korábban tapasztalt influenzaszerű tüneteket, de csak három nappal a halála előtt került kórházba - tette hozzá az orvos. Az áldozat két külön tesztje is pozitív lett H5N1-es vírusra. Azt egyelőre nem tudni, hogyan fertőződött meg, most vizsgálják az otthonát.

A H5N1-es vírus majdnem az egész indonéz szigetcsoporton megfertőzte a madarakat. A tudósok attól tartanak, hogy a vírus végül emberek között is terjedő formába fog fejlődni, ami végzetes világjárványt idézhetne elő.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos adatai szerint eddig 328 ember fertőződött meg a világon madárinfluenzával, közülük 200-an belehaltak a kórba. Ez több mint 60 százalékos halálozási arány.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását