2024. április 28. - Valéria

Megérkezett az ENSZ megbízott

Megérkezett Burmába és azonnal a fővárosba, Pjinmanába sietett az ENSZ különmegbízottja szombaton. Ibrahim Gambari a tervek szerint azonnal tárgyalásokat kezd az ország katonai vezetésével, hogy vessen véget a demokráciát követeli tüntetők elleni erőszakn
2007. szeptember 29. szombat 16:51 - Hírextra
A szombati nap viszonylagos nyugalomban telt az országban, a megmozdulásokban eddig vezető szerepet játszó buddhista szerzeteseket a katonák bezárták kolostoraikba. Szemtanúk szerint ezzel valószínűleg vége a junta elleni eddigi legnagyobb felkelésnek, az utcákon alig páran maradtak.

A több mint 40 éve hatalmon lévő katonai diktatúra ellen szeptember elején kezdődött a buddhista szerzetesek vezette tüntetéssorozat. A megmozdulások az utóbbi napokban váltak intenzívebbé, szerdán a katonák tüzet nyitottak a tüntetőkre a korábbi fővárosban, Rangunban a hivatalos jelentések szerint legkevesebb tízen meghaltak. Az országból elüldözött ellenzék szerint a halottak száma elérheti a 200-at.

Az utóbbi napokban több száz embert tartóztattak le a hatóságok, szombatra virradóra őrizetbe vették az demokratikus ellenzék egyik vezetőjét is. A Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) párt másik vezetője, a Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi 1989 óta van házi őrizetben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását