2024. április 25. - Márk

Jön a Mick Jagger album

Napokon belül szerte a világon, így Magyarországon is kapható lesz Mick Jagger legújabb válogatásalbuma, amelyhez kiadója DVD-t is ajánl. A lemez a nyáron Budapesten járt Rolling Stones frontemberének valamennyi szólóalbumáról válogat, lesznek közöttük ed
2007. szeptember 29. szombat 13:00 - Hírextra

Az ígéretek szerint az eddig megjelent négy szólólemez minden lényeges dala szerepel majd a korongon.

Mick Jagger 1985-ben a She,s The Boss című albumával kezdte a szólólemezek megjelentetését. Ha nem is számított kudarcnak a lemez, de fogadtatása elmaradt a Rolling Stones-korongok fogadtatásától. Ugyanez elmondható a többi Jagger-darabról, az 1987-ben kiadott Primitive Cool, az 1993-as Wandering Spirit, majd a 2001-es Goddess in The Doorway című korongokról. Ennek következtében egyáltalán nem meglepő, hogy Jagger szólólemezei sem Angliában, sem Amerikában nem kerültek be a legjobb tíz közé a listán.

Ennek ellenére komoly várakozás előzi meg az október 1-jére beharangozott immár harmadik válogatásalbumot. Ez ugyanis egy nagy Stones-turné által "közrefogva" kerül a boltokba.
A legrégebbi dal a lemezen a Memo From Turner, egy nyers rhythm and blues-darab, Ry Cooder gitáros közreműködésével. A dal szerepelt Jagger 1970-ben bemutatott Performance című filmjében. A lemez legutóbbi dala, az Old Habits Die Hard szintén a Stones énekesének filmes karrierjéhez, Alfie című mozijához kapcsolódik.

Az albumon szereplő többi dal csaknem három évtizedet fog át. A God Gave Me Everything Jagger és Lenny Kravitz közös munkája, a Joy-ban Bono, a U2 frontembere énekel vokált. A (You Got to Walk And) Don,t Look Back című dal Mick és a Temptations együttműködésének eredménye, míg a másik klasszikus rhythm and blues-szám, a Dancing On The Street eredeti előadója a Martha and The Vandellas volt.

Az egyik korábban ismeretlen dal a Charmed Life. Az eddig kiadatlan darabok közé tartozik Sonny Boy Williamson szájharmonika-legenda szerzeménye, a Checkin Up On My Baby. A Too Many Cooks (Spoil The Soup) producere John Lennon volt, közreműködői között Al Kooper mint billentyűs és Jack Bruce, basszusgitáros és Harry Nilsson énekes.

A tizenhét dalt tartalmazó CD mellé egy tíztételes DVD is jár, amelynek legértékesebb darabja Mick Jagger 2007-ben készült interjúja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását