2024. május 2. - Zsigmond

A nő, mint kísérleti fehéregér

Szabályozás hiányában tengerimalacok helyett a nőkön próbálják ki az új szépítő eljárásokat - figyelmeztetnek plasztikai sebészek. Amelyik cég eljárását az egyik országban betiltják, az átköltözik egy másik államba, és ott hirdeti tovább a "csodálatos" rá
2007. szeptember 29. szombat 10:19 - Hírextra
Sok nő annak ellenére aláveti magát a drága ránctalanító eljárásoknak, hogy azokról kiderült: nem hatékonyak vagy egyenesen ártalmasak. Nem egy esetben ráadásul képzetlen és hozzá nem értő "szakemberek" kezére adják magukat, közölte az InfoRádió.

A plasztikai sebészek brit szövetsége a kormányt vádolja azzal, hogy veszélynek teszi ki a szépségért bármilyen meggondolatlanságra kész nőket. Szerintük ugyanis azzal, hogy lehetővé tették a műtétet nem igénylő eljárásokat végző cégek önszabályozását, megnyitották az utat az előtt, hogy orvosi szempontból nem megfelelő szolgáltatásokat nyújtsanak.

"A szabályozás hiánya miatt a nőket tengerimalacnak használják az új eljárások kipróbálására" - hangsúlyozta Douglas McGregor, a szövetség elnöke.

Nagy-Britanniában csak 2005-ben 700 ezer szépészeti eljárást hajtottak végre, összesen 360 millió font (129 milliárd forint) értékben. Megközelítőleg 20 ezer klinika vállal kozmetikai eljárást, például Botox-kezelést, a ráncok eltűntetésére.

A Botox olyan szer, amelyet csak receptre lehet kapni, és csak orvos, illetve nővér adhatja be az injekciót - méghozzá szigorú ellenőrzés mellett. Ezt a szabályt azonban gyakran megsértik.

Nagy-Britanniában legalább 65 ránctalanító terméket árulnak, de ezek közül csak hetet engedélyezett a szigoráról híres amerikai élelmiszer- és gyógyszer-engedélyező hatóság, az FDA.

Hamarosan a szigetországban is elérhető lesz az eljárás, amelynek során a test egyik részéből kinyert zsírt és őssejtet a mellekbe injekciózzák. Az eljárás mellenként kétezer fontba kerülhet, hosszú távú előnyeit és biztonságosságát azonban még nem bizonyították.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását