2024. május 7. - Gizella

Hír Tv-sek a bizotság elött

A Hír Tv újságírói ellen etikai eljárást kezdeményez a Magyar Újságírók Országos Szövetségénél (MÚOSZ) az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) azzal kapcsolatban, hogy a televízió mindenféle hozzájárulás nélkül, felvételt készített az inté
2007. szeptember 28. péntek 13:35 - Hírextra

Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót, akinek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elrendelte elővezetését, mert nem vonult be jogerős büntetésének letöltésére a börtönbe, a Hír Tv munkatársai találták meg múlt pénteken az OPNI-ban.

Az intézet vezetőinek közleménye szerint a náluk kezelt betegről a Hír Tv stábja az OPNI, illetőleg a beteg hozzájárulása nélkül felvételt készített, azt a televízió sugározta, illetőleg honlapján elhelyezte.
A Hír Tv ezzel - az OPNI vezetése szerint - súlyosan megszegte az intézeti beteg törvényben garantált személyhez fűződő jogait, valamint megsértette az intézmény házirendjét.

A beteget ért személyiségi jogsértéssel kapcsolatos esetleges jogi következményekről a beteg, illetve jogi képviselője határoz - áll a közleményben.

Gajdics Ottó, a Hír Tv vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére az eset kapcsán annyit mondott: az eljárás hivatalos iratainak ismeretében alakítják majd ki álláspontjukat.

Kabai Károlyt adócsalás és más bűncselekmények miatt ítélték jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre. A férfit múlt szombaton vették őrizetbe az OPNI-ban, miután konzultáltak kezelőorvosával.

Kabai 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban - tavaszi lemondásáig - a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, a vádbeli cselekmények előtt több évvel pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását