2024. április 26. - Ervin

Meggyalázták a holokauszt-emléket

Megrongálták Gödöllőn a szerda óta vasúti pályaudvaron látható holokauszt emlékvagont az éjszaka; a rendőrség megkezdte az ügyben a nyomozást - közölte Mihály István ezredes csütörtökön az MTI-vel.
2007. szeptember 27. csütörtök 16:53 - Hírextra

A gödöllői rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy reggel kapták a bejelentést, amely szerint a kiállításként szolgáló vagon oldalait ismeretlenek spray-vel fújták be, és különféle antiszemita feliratokat írtak rá.

A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást. Az egyik verzió szerint az éjszaka során szórakozásból hazatérő fiatalok között kell keresni a tettest. Egyébként, ha kézre kerül, rongálás miatt felel majd tettéért, és ezért akár börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság - hívta fel rá a figyelmet. Hozzátette: a rendőrség mostantól fokozott ellenőrzést tart a környéken, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.
Nánási Éva, a város jegyzője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az önkormányzat munkatársai még a nap során eltüntetik az ocsmány feliratokat, s átfestik a vagont. Polgárőröket kértek fel, hogy tartsák a szemüket a kiállításon, nehogy újabb atrocitás érhesse az emlékvagont.

Novák Ilona, a kiállítást szervező Élet Menete Alapítvány múzeumpedagógusa az MTI-nek elmondta, hogy a reggeli nyitáskor vették észre a rongálást, és azonnal rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. Az emlékvagonban a holokausztról láthatók fotók, és az ebből az időből származó tárgyi emlékek, mint például elhurcolt zsidók bőröndje.

A kiállítás tavaly április óta járja az országot, eddig 13 településen mutatták be, s hozzávetőleg 20 ezren látogatták meg, főként diákok. Gödöllőre szerdán érkezett a vagon, s rögtön az első nap több mint 2.000-en keresték fel. A kiállítás október 8-ig látható Gödöllőn, s a következő állomás Tata lesz. A mostanihoz hasonló eset nem fordult elő - tette hozzá Novák Ilona.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását