2024. április 30. - Katalin, Kitti

Előkészítő bizottság alakul

Vlagyimir Putyin orosz államfő az elnök mellett működő bizottságot hozott létre a sport és az élsport fejlesztésére és a Szocsiban 2014-ben tartandó XIV. téli olimpia és XI. téli paralimpia előkészítésére - jelentették be csütörtökön Moszkvában.
2007. szeptember 27. csütörtök 12:31 - Hírextra

A bizottság elnökségének elnöke Viktor Zubkov kormányfő, s a testületben helyet foglal minden kulcsminisztérium vezetője.

Az orosz elnök egyébként csütörtökön Szocsiban fogadta Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét. A megbeszélésen egyebek között ígéretet tett arra, hogy az olimpiai infrastruktúra kiépítésénél figyelembe veszik Szocsi lakosainak érdekeit, s hogy az előkészítés során fontos szerephez jutnak majd bel- és külföldi környezetvédelmi szakemberek is.

Az államfő a NOB elnökének elmondta: felhívással fordult az állami dumához, hogy időben hozzák meg az olimpia előkészítéséhez szükséges jogszabályokat, és úgy vélte, ezzel nem lesz probléma. Beszámolt arról is, hogy egyetlen állami korporációt hoznak létre az olimpiai infrastruktúra kialakítására és a szükséges objektumok megépítésére, mivel e célra jelentős összegeket fordítanak majd az állami költségvetésvetésből. Hozzátette azonban, hogy a korporáció bevon majd különféle gazdasági struktúrákat és magánvállalatokat is a munkába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását