2024. május 9. - Gergely

Sport és politika, 3000 euróért

Háromezer eurós pénzbüntetést szabott ki Frédéric Kanoutéra a spanyol futballszövetség (RFEF) versenybizottsága, amiért a Sevilla játékosa politikát vitt a sportba.
2009. január 10. szombat 21:18 - Hírextra

A mali születésű labdarúgó szerdán úgy ünnepelte a Deportivo La Coruna elleni kupameccsen szerzett gólját, hogy a fejére húzta a mezét, amely alatt "Palestina" feliratú pólót viselt.


A Gázai övezetben zajló katonai konfliktus kapcsán Izrael elleni és a palesztinok melletti politikai állásfoglalásnak szánt egyéni akció után, amelyért a pályán a játékvezetőtől sárga lapot kapott, rótt ki rá pénzbírságot az RFEF illetékes testülete.


A spanyol szövetség szabályzata tiltja és szankcionálja is a politikai, vallási jellegű állásfoglalásokat a sportpályákon. A mintegy 830 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetés a maximum, amit a bizottság játékosra kiszabhat - írta internetes oldalán a Marca, a legkeresettebb madridi sportnapilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását