2024. május 6. - Ivett, Frida

Díj Terézvárosnak

Terézváros, valamint Budaörs, Abasár, Kunsziget, Makó és Szeged kapta idén az Idősbarát Önkormányzat-díjat. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a díj csütörtöki átadásán a Parlamentben az idősügy "komplexitására" hívta fel a figyelmet.
2007. szeptember 27. csütörtök 13:51 - Hírextra

Lamperth Mónika, korábbi önkormányzati miniszter szerint a települések tehetnek a legtöbbet az idősekért; az önkormányzatok látják a legpontosabban, mire van szüksége az ott élő nyugdíjasoknak.
Mint mondta, nagy öröm, hogy egyre többen érik meg a nyugdíjkort, ám a számukra megfelelő "miliőt" kell teremteni, hogy minél nagyobb szociális biztonságban élhessenek.

A szakminiszter azt hangoztatta, hogy a tervezett szociális törvénymódosítás célja is az, hogy differenciált normatíván keresztül nagyobb biztonságot nyújtsanak az időseknek.

A parlamenti rendezvényen az érdekvédelmi szervezetek képviselői arról beszéltek: olyan időspolitikára van szükség, amely a függetlenséget, az öngondoskodás lehetőségét, közéleti részvételt és méltóságot biztosít a számukra, és nem a rászorultságot állítja középpontba.
Molnár Gyula, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének az elnöke idén Kazár településnek adta át a szervezet különdíját, és azt mondta, hogy az idősek problémáit nem csak pénzzel lehet megoldani, hanem például az önszerveződő közösségek önkormányzati támogatásával.

Verók István, Terézváros polgármestere a díjjal járó tábla átvételekor elmondta, hogy a VI. kerületben már több éve működik az úgynevezett Szépkorúak klubja, melynek valamennyi 60 év feletti helyi polgár a tagja.

Mint mondta, a klubtagok 4 ezer budapesti boltban, és szolgáltatóhelyen vásárolhatnak 5-25 százalék kedvezménnyel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását