2024. május 13. - Szervác, Imola

Oktatási reformtúra

A felsőoktatási refommal kapcsolatos "reformtúrát" szervez az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) öt egyetemi városban. A roadshow első állomása a budapesti Műegyetemen volt szerdán, ahol pódiumvitán cserélte ki gondolatait az egyetem vezetése, a he
2007. szeptember 26. szerda 19:48 - Hírextra
 A programsorozat célja, hogy megismertesse a fiatalokat a felsőoktatási reform eddigi eredményeiről, valamint az idén és a jövőben érvénybe lépő változásokról tájékoztassa őket. A következő állomás október 3-án Miskolcon lesz. 17-én Szeged, 24-én Debrecen városába látogat el a roadshow, az utolsó rendezvény november 14-én lesz Pécsett.

Minden helyszínen "Diplomázó Teázó" épül, amely gyakorlatilag egy mai modern teaház kitelepítését jelenti. Az egyes programok egy-egy gondolatébresztő pódiumvitával indulnak, ahol a fiatalok építő szándékú kritikáikat is megoszthatják a szakemberekkel - közölte a szaktárca. A reformmal kapcsolatos, legfontosabb ismereteket a szervezők a Diploma Magazinban foglalták össze, amit minden résztvevő megkap. A teázókban egy neves fejvadász cég karriertanácsadást biztosít, valamint a Diákhitel Központ tanácsadója is végigkíséri a road showt. A napi események mellett logikai játék és vetélkedő is lesz, a nap végén pedig az egyetemi zenekar szórakoztatja a diákokat.

További információ a www.reformtura.okm.hu oldalon található.

Az oktatási tárca tavaly ősszel már szervezett egy országos "roadshow"-t, amelynek központi témája a felsőoktatási reform volt. A tájékoztató körútnak 12 állomása volt, és november közepétől december közepéig tartott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását