2024. április 27. - Zita

Hogyan kell igazoltatni?

Az elkövetkező hetekben már a rendőrök kezében lehet az az igazoltatási kézikönyv, aminek elkészítéséről még a nyáron határozott a rendőrség.
2007. szeptember 25. kedd 14:07 - Hírextra
A kézikönyv összeállítása azoknak a főkapitányi intézkedéseknek a része, amik a rendőrségről kialakult képet hivatnak javítani. A kézikönyvben az előzetes tervek szerint az igazoltatás szabályairól, állampolgári jogokról tájékozódhatnak a magyar rendőrök.

Barnáné Kiss Éva, az Országos Rendőr-főkapitányság közbiztonsági sajtóreferense a Független Hírügynökségnek lemondta, hogy a kézikönyv egyelőre még készül, de hamarosan használatba vehetik a rendőrök. Egyelőre hátra van még a tartalom véglegesítése és véleményeztetni is kell a kézikönyvet, majd főkapitányi aláírás után kerülhet a rendőrökhöz.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az igazoltatási kézikönyv megalkotásáról augusztus elején határozott az országos rendőrfőkapitány. Ez része a rendőrségről kialakult kép jobbítását célzó intézkedéseknek, mint amilyen a Rendőrségi Etikai Kódex kiadása, vagy a korrupció elleni harccal kapcsolatos főkapitányi utasítás kiadása volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását