2020. július 8. - Ellák

Harc a szexturizmus ellen

A dél-koreai hatóságok óva intik polgáraikat attól, hogy külföldi útjaik során szexuális szolgáltatásokat vásároljanak, mert ezzel úgymond az ország jó hírnevében tesznek kárt.
2007. szeptember 24. hétfő 11:10 - Hírextra

A koreai hatóságok a figyelmeztetést egy, az ország közvéleményét felháborító eset után tették közzé: kitudódott ugyanis, hogy szexmasszázsra fizettek be középiskolás diákok egy kínai kirándulás során.
Az "országimázst" romboló állapot megszüntetése érdekében - ha a szöuli parlament elfogadja az útlevélhasználattal kapcsolatos törvénymódosítást - akár az útlevelét is elvehetik annak, akit szexturizmuson kapnak.

A jelenlegi törvények értelmében csak az új útlevél kiállítását tagadhatják meg attól, akiről kiderül, hogy külföldön fizetett szexuális szolgáltatásokat vett igénybe.

A prostitúció Dél-Koreában illegális, mégis egyre gyakoribb, hogy az ország polgárait ilyen vétséggel érik tetten külföldön. Augusztusi adatok szerint szexuális bűncselekmény miatt jelenleg 53 dél-koreai állampolgár tölti büntetését más országokban. Január és július között hasonló kihágások miatt rövidebb időre Kínában összesen 30 dél-koreait vettek őrizetbe, és ez jelentős növekedés a tavalyi 11 esethez képest.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását