2024. április 18. - Andrea, Ilma

Bíróság elé állnak a szurkolók

Gyorsított eljárásban kedden bíróság elé állítják azt az öt embert, akiket a szombati Nyíregyháza-Debrecen bajnoki labdarúgó mérkőzés után vettek őrizetbe a rendőrök garázdaság és rongálás gyanújával.
2007. szeptember 24. hétfő 19:42 - Hírextra
Szilágyi Sándor, a DVSC Futball Szervező Zrt. cégvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: hétfőn napközben személyesen vittek be egy levelet a városi kapitányságra. Ebben több kérdést is intéznek a rendőrkapitányhoz a mérkőzés biztosításával kapcsolatban, továbbra is úgy tartják ugyanis, hogy nem volt jogszerű az egyenruhások fellépése. Így azt kérik a rendőri vezetőtől, hogy vonják felelősségre azokat, akik hibáztak.

Bár a labdarúgó szövetség nem minősítette kiemelt kockázatúnak a szombati focimeccset, a rendőröknek a stadionba is be kellett menniük, amikor a vendégszektor szurkolói áttörték a kordont. A rendőrség közleménye szerint a meccs után Nyíregyháza nyolc pontján volt rendbontás, muszáj volt kényszerítőeszközöket alkalmazniuk és a lovas rendőröket bevetniük. Kilenc szurkolót állítottak elő, vegyesen a hazai és a vendégtáborból. Ötöt közülük őrizetbe vettek garázdaság és rendzavarás miatt, egy ember ellen pedig feljelentést tettek az ügyészségen, miután sörösüveggel dobott meg egy lovas rendőrt.

Közben a megyei rendőrfőkapitány utasítására kivizsgálják a rendőri intézkedések jogszerűségét - ezt egyébként mindig meg kell tenni, ha az egyenruhások kényszerítőeszközöket alkalmaznak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását