2024. május 14. - Bonifác

Még mindig Bill Gates vezet

Már több mint egy milliárd dollár kell ahhoz, hogy valaki felkerüljön a négyszáz leggazdagabb amerikai listájára, derült ki a Forbes magazin pénteken nyilvánosságra hozott rangsorából.
2007. szeptember 21. péntek 12:09 - Hírextra
A négyszázas lista legszegényebbjének 1,3 milliárd dolláros vagyona van. 82 milliárdos pedig be sem került a négyszáz leggazdagabb közé.

A legtehetősebb amerikaik összesített vagyona 290 milliárd dollárral nőtt az előző évhez képest, és most több mint 1500 milliárd dollárt tesz ki.

Bill Gates már 14 éve megszakítás nélkül áll a lista első helyén: vagyona az elmúlt évhez képest hat milliárd dollárral nőtt, csakúgy, mint a második helyen álló Warren Buffett befektetőé, akinek 52 milliárd dollárja van. Őket 28 milliárd dollárral követi Sheldon Anderson kaszinótulajdonos.

Először került be a az első tíz közé a Google két alapítója Sergey Brin és Larry Page, akik az ötödik helyen osztoznak egyenként 18,5 milliárd dolláros vagyonukkal. Kiesett viszont az első tízből a Walton család: a Wal-Mart üzletlánc tulajdonosai 1989 óta voltak a tíz leggazdagabb amerikai között.

A legjobban a kilencven éves Kirk Kerkorian kaszinótulajdonos vagyona gyarapodott tavaly óta: kilenc milliárd dollárral gazdagodott. Ennek köszönhetően először került be az első tízbe: ő a hetedik leggazdagabb amerikai.
A listán még mindig a férfiak vannak többségben, mindössze 39 nőnek sikerült felkerülnie.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását