2024. május 2. - Zsigmond

Veszélyben a képviselők

Az MDF kivételével az összes parlamenti párt vezetői több fenyegető levelet kapnak az eddigieknél. Semjén Zsoltnak azt írták "halálra ítélünk (...) és végre fogjuk hajtani", Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetőjének pedig valaki a "Békét szerető em
2007. szeptember 20. csütörtök 17:54 - Hírextra
Több SZDSZ-s képviselőt éjszaka zaklatnak telefonon, az MSZP szóvivőjének pedig valaki sms-ben azt írta, "lógni fogtok mocskos kommunista hulladékok.Dávid Ibolya, az MDF elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta, sem ő, sem párttársai nem kaptak fenyegetéseket, de ha kaptak volna, szóltak volna róla.

A KDNP tájékoztatása szerint Semjén Zsoltnak az Országgyűlési Irodaházba érkezett egy névtelen levél, amelyben azt írták: "Halálra ítélünk, és az őszi zavargásokat kihasználva az ítéletet végre fogjuk hajtani", illetve "Egy sorozat elég lesz rád."

A Fidesz ugyancsak csütörtökön adott ki egy közleményt, amelyben egy Navracsics Tibornak írt fenyegető levelet hoztak nyilvánosságra. A sok helyesírási hibával írt, Zala megyéből, a "Békét szerető emberek" nevében feladott levél írója a többi között azt írja, hogy (szöveg eredeti közlése): "én nyugot természetü vagyok, de egy sorozattal leteríteném, mind a kutyát, ilyen ember nem élhet eljön az az idö hogy ere sor kerül". A levélben az is olvasható, hogy "ugy latszik ön mindenre képes még a családját is veszélbe hozza Szijjártoval együt."

Megszaporodtak a szocialista politikusoknak írt fenyegetések is. Nyakó István, az MSZP szóvivője például hétfőn mutatott meg újságíróknak egy interneten küldött, sms-t, amiben az olvasható: "lógni fogtok mocskos kommunista hulladékok, fizess a rágalmazásért és takarodj."

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a liberális politikusok is több inzultusnak vannak kitéve a korábbiaknál, sokukat például éjszaka is zaklatják telefonon. Horn Gábor egyébként csütörtökön közleményben reagált arra a fenyegető levélre, amit Semjén Zsolt kapott. Mint írta: az SZDSZ elfogadhatatlannak tartja az erősödő agressziót, mely a demokrácia, a parlamenti politizálás képviselői ellen irányul. Éppen ezért az SZDSZ ismét felajánlotta együttműködését minden demokratikus erőnek, így a KDNP-nek is, hogy szakítsa meg formális és informális kapcsolatait is a szélsőjobboldallal.

Dávid Ibolya szerint kiszabadult a szellem a palackból, a felelőtlen politikusok felelőtlen megnyilvánulásai és populista politikája miatt, az, amit még a rendszerváltáskor meg lehetett akadályozni, 17 évvel később következett be.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását