2024. április 28. - Valéria

Megkezdődött a rendőrök pere

A Fővárosi Bíróságon csütörtökön megkezdődött azoknak a rendőröknek a pere, akiket egy tüntető állkapcsának eltörésével vádol az ügyészség. Az eset a tavaly szeptemberi zavargások idején történt a Magyar Rádiónál. A három rendőr a bíróság előtt tagadta a
2007. szeptember 20. csütörtök 16:16 - Hírextra
Az ügyészség a REBISZ két zászlósát és egy törzszászlósát hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és súlyos testi sértéssel vádolja, mert állítólag úgy megvertek és megrugdostak egy tüntetőt 2006. szeptember 20-án hajnalban a Magyar Rádiónál, hogy az nyílt állkapocscsont-törést szenvedett és több fogát is elveszítette.

A bírósági tárgyaláson mind a három rendőr tagadta a vádakat, azt mondták, hogy amikor a tüntetőt elfogták a Bródy Sándor utcában, annak semmilyen sérülést sem okoztak. A részletekre egyikük sem emlékezett, arra hivatkoztak, hogy ez csak egy volt a sok intézkedés közül, ami egy éve történt. A három rendőr közül egyébként kettőt egy másik -2006. október 23-i - ügyben is vádol az ügyészség.

A bíróság csütörtökön meghallgatta a megsebesült tüntetőt is, aki elmondta, hogy az eset után három hétig ápolták kórházban és még két hónapig nem tudott dolgozni. A 38 éves férfi nem tudta a tárgyalóteremben a vádlottakat azokkal azonosítani, akik őt állítólag súlyosan bántalmazták.

A bűnper tanúk meghallgatásával folytatódik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását