2024. május 5. - Györgyi

Házat kapnak, ha maradnak

Spórolt pénzén házakat vásárol a dénesfai önkormányzat. A Győr - Moson - Sopron megyei település képviselő testülete úgy döntött, hogy lakóhelyet biztosít olyan helybeli fiataloknak, akik vállalják, hogy nem költöznek máshová.
2007. szeptember 20. csütörtök 17:42 - Hírextra

Az önkormányzat eddig két házat vásárolt meg a faluban, ezekre mintegy 10 millió forintot költöttek. Már ki is választották a lakókat. Az egykori postaépület mögötti szolgálati lakásban egy egyedülálló édesanya él, három gyermekével míg a Fő utcai családi házba napokon belül költözhet egy szintén háromgyerekes család.

"Nem szeretnénk, ha kihalna a falu ugyanis nagyon elöregedőben van Dénesfa, az idősek maradnak a faluban és szeretnénk megtartani a fiatalokat is" - mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Lászlóné alpolgármester.

A beköltözőkkel bérleti szerződést kötnek. Az új lakók 20 éven keresztül havonta 30 ezer forintot fizetnek, utána pedig övék lesz a ház. Az önkormányzat a kezdeményezéssel az évek óta tartó népességcsökkenést szeretné megállítani. Azt nem ígérik a falu vezetői, hogy ezentúl minden évben vásárolnak egy - egy újabb házat de azt mondják ha a jövőben is marad egy kis spórolt pénzük akkor mindenképpen folytatják a programot.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását