2024. május 7. - Gizella

Nehéz az iskolatáska

Két éve országos rendelet szabályozza, hogy egy kisdiák iskolatáskája nem lehet nehezebb három kilónál - ezt egy somogyaszalói nagymama harcolta ki az oktatási minisztériumnál.
2007. szeptember 19. szerda 07:48 - Hírextra
Két évvel ezelőtt egy somogyaszalói nagymama arra kérte az oktatási és az egészségügyi tárcát, a gyerekeknek ne kelljen saját súlyuk egynegyedének megfelelő nehézségű könyveket cipelniük. Ballay Attiláné a Független Hírügynökségnek elmondta: a rendelet megszületése óta egy-két iskolában már figyelnek erre, de a legtöbb pedagógust nem érdekli, milyen nehéz a diák táskája.

Vannak jó példák is: a kaspofürdei iskolában úgy kipróbálják könnyíteni a gyerekek táskáját, hogy amiből nem kell tanulni, azt ott hagyhatják a padban. A tisztasági csomagokat és a tornazsákokat sem kell minden nap hazavinni. A kaposfürdei iskola különleges helyzetben van, mert tudják biztonságos helyen tárolni a kisdiákok holmijait, de az igazgató szerint ezt nem lehet mindenhol megoldani. Jágerné Katona Zsuzsanna hozzátette: az órarendet sem lehet úgy kialakítani, hogy egy nap csak az egyik nehéz könyvet kelljen az iskolába vinni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását