2023. június 6. - Norbert, Cintia

Megvannak az aranykürtök

Megtalálta és biztonságba helyezte a dán rendőrség a két napja egy kiállításról ellopott, nemzeti kincsnek számító aranykürtöket - jelentette be kedden este a nyomozás vezetője a dán televízióban. Azt nem árulta el, hogy hol és milyen körülmények között t
2007. szeptember 19. szerda 08:53 - Hírextra
Az ezüstből készült, aranyozott kürtöket több más értékes tárgyal együtt hétfőn lopták el egy kiállításról a Vejle melletti Jellingből. A kincseket a Dán Nemzeti Múzeumtól kapta kölcsön a város egy kiállításra, ahol a tolvajok egyszerűen összetörték a tokját és elvitték.

Az aranykürtök (dánul Guldhornene) másolatai az eredeti párnak, amely még 400-ban készült. Azokat 1802-ben lopta el egy eladósodott ékszerész, aki beolvasztotta a kincseket és ékszert, meg hamis pénzérméket készített belőlük.

Az eredetit 1639-ben találták a dél-dániai Gallehus városában, majd eltűnt a kincs, és egészen 1734-ig nem került elő. 1802-ben másodjára is ellopták, majd a másolatokat idén harmadszorra is elvitték.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását