2024. április 27. - Zita

Felnőtt tanulók fesztiválja

A felnőtt tanulók fesztiválját október közepétől rendezi meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet - közölte Bayer Attila, az intézmény munkatársa az MTI-vel.
2008. október 15. szerda 09:49 - Hírextra
Európa számos országában 1992 óta rendezik meg ezt a sajátos fesztivált azért, hogy felhívják a figyelmet a közművelődés, a felnőttoktatás fontosságára. E programsorozat része "A művelődés hete - a tanulás ünnepe" című magyarországi esemény - mondta Bayer Attila.

A rendezvényen a megye négy kistérségében - bodrogközi, mezőcsáti, észak-abaúji, kazincbarcikai - szólítják meg a hátrányos helyzetű embereket és mutatják be nekik a felnőttképzés lehetőségeit, s azt, hogy a képzés miképp segíthet a helyzetükön - tette hozzá.

Bayer Attila beszámolt arról is: a program keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet négy művelődési intézménnyel - Mezőcsáti Kistérség Közösségi Munkásainak Egyesülete, sajókazai Radvánszky Béla Kultúrház és Könyvtár, hidasnémeti Művelődési Ház és Könyvtár, tiszakarádi Általános Művelődési Központ Művelődési Háza - műhelybeszélgetéseket tart ebben a hónapban. Ezeken különös figyelmet kap a felnőttoktatás, valamint az élethosszig tartó tanulás népszerűsítése, s az úgynevezett közösségi mozgások, aktivitások elindítása.

Mindezek mellett a megyei pedagógiai és közművelődési intézet következő Társadalmi Megújulás Operatív Programjának tervezési folyamatába is bevonják a helyi érdekelteket - jegyezte meg az intézmény munkatársa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását