2024. május 17. - Paszkál

Ha kell, Németország lelövi a gépeket

Ha szükséges, Németország törvényi felhatalmazás nélkül is lelövi a terrorista céllal eltérített repülőgépeket, hogy megvédje polgárait - mondta a német védelmi miniszter a Focus című hetilapnak.
2007. szeptember 16. vasárnap 17:13 - Hírextra
A kereszténydemokrata Franz-Josef Jung közölte, ha ilyen helyzet állna elő, szükséghelyzetre hivatkozva lehetne megsemmisíteni az akár ártatlan áldozatokat is szállító repülőgépeket. A koalíciós partner szociáldemokraták (SPD) elutasítják Jung felvetését.

Jung az alkotmány módosítását szorgalmazza, hogy törvényesen lehessen elrendelni az eltérített gépek lelövését. Egyelőre ugyanis csak akkor lehet ezt megtenni, ha nincsenek ártatlan túszok a fedélzeten, illetve szükségállapot idején, különleges helyzetben. Ilyenkor a foglyokra tekintettel nélkül is ki lehet adni a parancsot.

A 2001. szeptember 11-i, Amerikát ért terrortámadás után az Egyesült Államok, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Oroszország és Ausztria határozott úgy, hogy engedélyezi a gyanús gépek lelövését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását