2024. május 11. - Ferenc

Sarkozy megnézte a koronát

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével megtekintette a Szent Koronát, miután kötetlen beszélgetést folytattak a házelnök dolgozószobájában.
2007. szeptember 14. péntek 17:53 - Hírextra

Szili Katalin a távirati irodának elmondta: a francia elnöknek megmutatta az Országgyűlési Könyvtár két 18. századi francia könyvritkaságát. Különös apropót adott a könyveknek, hogy az idén emlékeznek a franciák a szerző, Sebastien Le Prestre de Vauban hadmérnök halálának 300. évfordulójára - tette hozzá.

A házelnök beszámolt arról, hogy Nicolas Sarkozy aláírta az Országgyűlés vendégkönyvét, és dedikálta számára Vallomások című kötetét. Elmondta: ezután elkísérte a francia elnököt a Kupolacsarnokba a Szent Koronához, amelynek történetéről a volt strasbourgi nagykövet, Perényi János mesélt, akinek a 16. századtól folyamatosan koronaőrök voltak az ősei.

Szili Katalin a Kupolacsarnokból az Országgyűlés alsóházi termébe kísérte a francia elnököt, ahol felkérte arra, hogy tartsa meg beszédét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását