2024. április 28. - Valéria

Figyelmeztet a külügy

A Külügyminisztérium ismét arra figyelmezteti a magyar állampolgárokat, hogy nagyon körültekintően járjanak el, ha külföldön kívánnak munkát vállalni. Erről a tárca szóvivője tájékoztatta pénteken az MTI-t.
2007. szeptember 14. péntek 17:59 - Hírextra

Szelestey Lajos közölte: a körültekintést az indokolja, hogy az utóbbi időben főként Nagy-Britanniában és Írországban, valamint a skandináv államokban nőtt azoknak a száma, akik bajba jutottak, miután felültek csalók hamis állásajánlatának, amely főként nyelvtudást nem igénylő, kétkezi munkára vonatkozott.


A Külügyminisztérium ezért azt tárca kéri, hogy ha valaki külföldön szeretne dolgozni, csak érvényes munkaszerződés birtokában induljon el, de előtte lehetőleg személyesen is bizonyosodjon meg arról: az okmányban foglaltak megfelelnek a valóságnak. A közlemény fontosnak nevezi, hogy a munkavállalóknál mindig legyen annyi készpénz, amennyi a hazajutáshoz szükséges, hiszen a külföldön működő konzulátusok csak a legvégső esetben és csupán bizonyos feltételek megléte esetén tudnak e célra kölcsönt nyújtani.


Ezen óvintézkedéseken kívül ne adják ki kezükből érvényes úti okmányukat, és pénzt is csak alapos megfontolás után adjanak az állítólagos munkaadónak vagy a közvetítőnek - hívta fel a figyelmet a külügyi szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását