2024. május 4. - Mónika, Flórián

300 milliót vontak el Szolnoktól

Egy adóerő-képességi vizsgálatban túl erősnek bizonyult Szolnok, ezért az idén a vártnál 300 millió forinttal kevesebbet kap vissza a személyi jövedelemadóból az önkormányzat a központi költségvetéstől - közölte Hegmanné Nemes Sára, a Tisza-parti város fi
2007. szeptember 14. péntek 10:59 - Hírextra

Ősszel még több értékesíthető telkét próbálja meg eladni a város, hogy pótolja ezt a nem várt 300 millió forintos kiesést - tette hozzá. A város pénzügyeiről adott tájékoztatása szerint az önkormányzat által idén júniusban kibocsátott 55 millió svájci frank értékű kötvény egy részének betétben történt lekötéséből, valamint az átváltáskor jelentkező árfolyam-különbözetből 74,8 millió forint nyereséget könyvelhettek el.

Jelenleg valamennyi kötvényüket forintban kötötték le, ami októberig további 30 millió forint kamatbevételt eredményez, egy későbbi eladástól pedig 55,4 millió forint hasznot várnak.
A kötvénykibocsátáshoz felvett kölcsön első kamatfizetésekor 73,8 millió forintot kell átutalni, és erre ez a pénz bőven fedezetet nyújt - tette hozzá.

Hegmanné Nemes Sára szólt arról is, hogy a kötvénypénzből 1,3 milliárd forintot az önkormányzat működési hiányának kezelésre fordítanak, a többiből pedig az európai uniós pályázatokhoz kellő önrészt biztosítsák majd.

A szolnoki önkormányzathoz eddig a tervezett 3,8 milliárd forintos helyi adóbevételből 1,7 milliárd forint folyt be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását