2024. április 25. - Márk

A közmédiumoknál ez ellenőrizetlen közpénzek okozzák a legnagyobb gondot?

Szalai Annamária szerint nem az a fő probléma a közmédiumokkal, hogy önállóan működnek-e vagy sem, hanem az, hogy ellenőrizetlenül kerülnek közpénzek a rendszerbe, és az adófizető nem kap kellően értékes tartalmat.
2010. május 4. kedd 22:20 - HírExtra
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja kedden, az ATV Egyenes beszéd című műsorában annak a véleményének adott hangot, hogy a közmédiumok elvesztették közönségüket, egyre rosszabb gazdasági körülmények között működnek, finanszírozásuk nem felel meg sem az uniós normáknak, sem a hatályos magyar törvényeknek.

Közlése szerint a közmédiumok menedzsmentjein kívül körülbelül 125 ember van, aki ellenőrzi és felügyeli a köztelevíziókat, a rádiót és az MTI-t. "Úgy gondolom, hogy ez luxus" - tette hozzá.
Szalai Annamária szerint olyan új struktúrát kell kialakítani, amelyben az adófizetők betekintést tudnak nyerni a pénzfelhasználásba. Arra a kérdésre, hogy az összevonás pártján áll-e, az ORTT Fidesz által delegált tagja úgy válaszolt: azt szeretné, ha a közmédiumok világos és átlátható módon működnének.

Az ORTT és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásáról azt mondta: az európai trendek az összevonás felé mutatnak, mivel a terjesztés és tartalom egyre kevésbé választható el egymástól, de mindkét megoldásra vannak jó példák.

Szalai Annamária korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: a tartalmi és technológiai, terjesztési szabályozást elősegítő integráció terén az ötpárti tárgyalásokon eddig mindig is egyetértés volt. Az elmúlt 15 évben megszületett elképzelések, médiatörvény-tervezetek mindegyikében szó is volt erről - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását