2024. április 24. - György

Koalíciós egyeztetés a biztosítási rendszerről

Újra tárgyalnak csütörtök délután a koalíciós pártok és a kormány vezetői, szakpolitikusai az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról Budapesten. Az egyeztetésen a tervek szerint ott lesznek a leendő biztosítók befektetői is. A koalíciós pártok nem sz
2007. szeptember 13. csütörtök 08:12 - Hírextra
Horn Gábor (SZDSZ), a koalíciós koordinációért felelős államtitkár a Független Hírügynökségnek elmondta: nem számolnak azzal, hogy csütörtökön lezárulnak az egyeztetések és sikerül megállapodni. A politikus hozzátette: a feltételeik ismertek, miképpen a szocialistáké is.

Míg az MSZP regionális, állami többségű egészségpénztárakra bízná az egészségügyi ellátást, addig az SZDSZ nem akar előre "leosztott" régiókat, hanem azt szeretné, ha a biztosítók versenyeznének az ügyfelekért, mert a liberálisok szerint csak így érhető el a mostaninál jobb ellátás.

A csütörtöki Magyar Hírlap azt írja, hogy miniszter- és tárcacseréhez is vezethet a csütörtöki koalíciós egyeztetés. Mindkét párt makacsul ragaszkodik saját álláspontjához, kevés az esély a megegyezésre. A több-biztosítós modell eddig az Egyesült Államokban, Hollandiában, Chilében és részben Németországban illetve Szlovákiában bukott meg - írja a lap.

A Népszava azt írja, hogy kompromisszumos javaslattal érkezik az SZDSZ a csütörtöki egyeztetésre. Ennek részleteiről egyelőre semmit sem tudni, de ettől függetlenül várhatóan nem tud egyezik meg egymással a két párt delegációja - olvasható az újságban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását