2024. május 14. - Bonifác

Államtitkári bírálatot kapott a szövetségi kapitány

Laurentino Dias portugál sport-szakállamtitkár bírálta Luiz Felipe Scolarit, a labdarúgó-válogatott brazil szövetségi kapitányát, mert a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után megütötte az ellenfél egyik játékosát.
2007. szeptember 13. csütörtök 17:21 - Hírextra

Televíziós felvételek alapján úgy tűnt, a tréner a 1-1-gyel végződött találkozót követően Ivica Dragutinovic arca felé ütött, a szakember ezt utóbb tagadta.

"Helytelenítem az efféle magatartást - jelentette ki az államtitkár, majd annak a véleményének adott hangot, hogy az incidens nem maradhatna következmények nélkül. - Ezen a felelősségi szinten már meg kell követelnünk a helyes viselkedést és sportszerűnek kell lennünk".

"Dragutinovic rátámadt Quaresmára, én pedig megvédtem. Ha a szerb azt állítja, hogy megütöttem, hazudik. Amennyiben az európai szövetség előtt kell majd beszámolnom a történtekről, azt is megteszem. Szócsata volt, lökdösődés, semmi több" - mondta a brazil edző.

"Scolari megütött. Úgy vélem, ez megengedhetetlen" - vélekedett ugyanakkor Dragutinovic.
Javier Clemente, a szerbek spanyol szakvezetője játékosa pártjára állt.

"Ez a fajta hozzáállás lehangoló egy edzőtől, aki ráadásul világbajnok. Sajnálom, hogy egy ilyen szakember nem tudja elviselni a kudarcot" - mondta.

A portugál szövetség vezetősége pénteki rendes ülésén elemzi a történteket.

Az A csoport állása: 1. Lengyelország 21 pont/11 mérkőzés, 2. Finnország 19/11, 3. Portugália 17/10, 4. Szerbia 16/10, 5. Belgium 11/10, 6. Örményország 8/8, 7. Kazahsztán 7/10, 8. Azerbajdzsán 5/8

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását