2024. május 12. - Pongrác

Semjén nem zsidózott

"Nemcsak hogy nem zsidóztam, hanem éppen hogy arról beszéltem, hogy a hiteles zsidó értékeket a KDNP képviseli". Ezekkel a szavakkal magyarázta hétfői, parlamenti felszólalását a Népszabadságban Semjén Zsolt. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hozzátett
2007. szeptember 11. kedd 08:55 - Hírextra
Semjén Zsolt felszólalásában azt a kérdést tett fel, hogy "jó-e a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika túszaként löki maga elé Schwarz bácsit és Weisz nénit?" Majd arról értekezett, hogy a nyilasok a második világháború után nem az akkori kereszténydemokrata pártba, hanem a kommunista pártba léptek be, ráadásul nem a kereszténydemokraták, hanem a kommunisták államosították a zsidó vagyont. Semjén Zsolt felszólalását a Házban megdöbbenés, csodálkozás és heves vita kísérte; miniszterelnök kivonult a teremből, Kóka János, az SZDSZ elnöke pedig " rendszerváltás utáni időszak legundorítóbb felszólalásának" nevezte a beszédet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását