2024. május 3. - Tímea, Irma

Bük város lett

Hivatalosan is várossá avatták a Vas megyei Büköt szombaton; Horváth Lajos polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, a várossá nyilvánítás új lendületet adhat a település fejlődésének. A Vas megye északi részén, a Répce folyó partján fekvő Bük már július 1
2007. szeptember 8. szombat 21:35 - Hírextra

A 3600 lakosú település a megye 12. városa lett.

Az avatási ünnepségen, amelyen részt vettek a testvérvárosok küldöttségei, a megye és a környező települések vezetői is, Horváth Lajos polgármester felidézte, hogy 45 évvel ezelőtt olajkutató fúrások közben termálvízre bukkantak, amelyről később kiderült, hogy gyógyhatása van. Mint mondta, ettől az időponttól számítható a település fejlődése. A gyógyvízre alapozó fürdő 1993-ban a megyei és a helyi önkormányzatok közös tulajdonú részvénytársasággá alakult.

Ma már évente 900 ezer vendég keresi fel a kisvárost, az önkormányzat évi 1,2 milliárd forintos költségvetésének 70 százaléka a idegenforgalmi és a helyi iparűzési adóból származik.

Horváth Lajos kifejezte reményét, hogy a várossá nyilvánítás új lendületet ad a településnek, mivel így kedvezőbb pályázati lehetőségek nyílnak meg.

A várossá nyilvánításról szóló határozatot Szabó Péter szakállamtitkár adta át a polgármesternek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását