2024. május 19. - Ivó, Milán

Az olaszverők a bosnyákokat is legyőzték

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen 1-0-ra nyert Bosznia-Hercegovina ellen. A győztes gólt Gera Zoltán lőtte tizenegyesből.
2007. szeptember 8. szombat 19:45 - Hírextra

Eb-selejtező, C csoport:
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)
--------------------------------------------
Székesfehérvár, 10 877 néző, v.: Trefoloni (olasz)
gól: Gera (39., 11-esből)
sárga lap: Vaskó (16.), Juhász (64.), illetve Misimovic (19.), Rahimic (25.)

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás (Csizmadia Csaba, 72.) - Gera Zoltán, Feczesin Róbert (Filkor Attila, 89.), Dzsudzsák Balázs (Halmosi Péter, 93.)

Bosznia-Hercegovina:
--------------------
Adnan Guso - Dzemal Berberovic, Branimir Bajic, Elvir Rahimic, Mirko Hrgovic (Adnan Custovic, 84.) - Darko Maletic (Dario Bozic, 79.), Ivan Radeljic, Vedad Ibisevic (Edin Dzeko, 68.), Zvjezdan Misimovic - Zlatan Muslimovic, Dragan Blatnjak

I. félidő:
----------
11. perc: Blatnjak húzott el a jobb szélen, lapos beadása után Ibisevic 7 méterről kapásból lőtt, Fülöp vetődve hárított.
26. perc: Hajnal kapu elé lőtt szabadrúgását követően Juhász 8 méterről a bal kapufa mellé csúsztatta a labdát.
32. perc: Tőzsér ívelt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Feczesin 11 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
39. perc: Feczesin tört be a tizenhatoson belülre, Bajic becsúszva próbálta szerelni, de a labdát nem érte el, a magyar támadó pedig átesett a vendégjátékos lábán, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Gera félmagasan a jobb sarokba lőtte (1-0).
44. perc: jobb oldali bosnyák szöglet után Misimovic 6 méterről fejelt kapura, Fülöp bravúros mozdulattal a léc alól ütötte fölé a labdát.
45. perc: Muslimovic tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre, laposan lőtt, a kapujából kifutó Fülöp lábbal védett.

II. félidő:
-----------
47. perc: Dzsudzsák 14 méterről lőtt, Guso kezéből kipattant a labda és a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
50. perc: Feczesin remek ütemben tálalt Hajnal elé, aki nagy lendülettel betört a tizenhatoson belülre, kicselezte védőjét, majd estében, 10 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
63. perc: Dzsudzsák tört be a bal oldalról a tizenhatoson belülre, egy csel után lőtt, a labda kipattant Guso kezéből, Feczesin próbált lecsapni rá, de kézzel ért hozzá, ezért a vendégek jutottak szabadrúgáshoz.
68. perc: Muslimovic fordult le Vaskóról, 15 méterről laposan lőtt, Fülöp vetődve hárított.
71. perc: Dzeko mutatott be egy visszahúzós cselt a magyar tizenhatoson belül, Dzsudzsák elhúzta a bosnyák játékos lábát, de a játékvezető továbbengedte a játékot.
73. perc: Gera 18 méterről a felső kapufára bombázta a labdát.
75. perc: Dzsudzsák indításával Feczesin tört be a tizenhatoson belülre, ketten is zavarták, a magyar támadó a kapu mellé lőtte a labdát.
76. perc: a bosnyák szurkolók különböző tárgyakat, petárdákat dobtak be a játéktérre, ezért a játékvezető megállította a mérkőzést. A találkozó egy perc után folytatódott.
80. perc: Feczesin emelt Gerához, aki mellel maga elé tette a labdát, majd 18 méterről lőtt, Guso látványos vetődéssel védett.
81. perc: Muslimovic lépett ki két védő között, szorongatott helyzetből 14 méterről lőtt, a labda pár centivel kerülte el a bal sarkot.
83. perc: a bosnyák drukkerek megpróbálták felgyújtani a műanyag székeket, de a tűzoltók vizet locsoltak a székekre, így megakadályozták a tűzgyújtást. A vendégszurkolók ezután több széket felszakítottak és bedobtak a kapu mögötti területre.
89. perc: Muslimovic 8 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu mellé lőtte a labdát.

Kemény belemenések és nagy küzdelem jellemezt a mérkőzés elejét. A vendégeknél volt többet a labda, akik Ibisevic révén a vezetést is megszerezhették volna. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebb lett a küzdelem, de a kapuk sokáig nem kerültek veszélybe, a magyarok részéről csak Juhász csúsztatása kecsegtetett góllal. A hajrában felpörögtek az események, a magyar együttes tizenegyesből megszerezte a vezetést, a vendégek pedig két óriási helyzetet is kihagytak, mindkét alkalommal Fülöp bravúrja kellett az előny megőrzéséhez.

A második játékrészt kemény letámadással kezdték a magyarok, ami meglepte az ellenfelet. Előbb Dzsudzsák veszélyeztetett, majd Hajnal hagyta ki a hazaiak legnagyobb helyzetét. Öt perc elteltével kiegyenlítettebb lett a küzdelem, majd a félidő közepére a vendégek kerültek fölénybe, komoly helyzetük azonban nem akadt, a magyar ellentámadások veszélyesebbek voltak. Húsz perccel a vége előtt jogosnak tűnő tizenegyest nem kaptak meg a vendégek. A hajrában több ziccert is kihagytak a látogatók, de az eredmény már nem változott, a magyar válogatott megőrizte minimális előnyét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását