2024. május 16. - Mózes, Botond

Lába kelt a Diana-aktának

A francia napilap szerint Diana tíz éve Párizsban bekövetkezett halálával kapcsolatos több mint egy folyóméternyi hivatalos irat mind eltűnt; sem a fellebviteli bíróság, sem a legfelsőbb bíróság párizsi irattárában nem találják. A Le Figaro értesülését a
2007. szeptember 6. csütörtök 16:00 - Hírextra

A lap egy fotóriporter, Fabrice Chasserey ügyvédjére hivatkozott. Chasserey a három perbe fogott paparazzo egyike, akiket a magánélet szentségének megsértésével vádoltak, amiért a halálos baleset éjszakáján lefényképezték Dianát és szeretőjét a Ritz szállodánál, majd a totálkáros autóban. A fotósokat 2004-ben felmentették, a felvételek pedig a hatósági iratok közé kerültek. Nemrégiben viszont olasz és spanyol lapokban megjelent egy kép, amelyen a haldokló Diana látható a roncsban. Az ügyvéd, Jean-Louis Pelletier szerint a fotót védence készítette, és azért akart betekinteni az aktába, hogy ezt bizonyítsa.

A több tízezer oldalnyi iratnak nyoma veszett. "Nem először láttam ilyet" - mondta Pelletier. "Időnként elkeverednek akták, de ebben az esetben egyáltalán nem normális az ilyesmi, annál is inkább, hogy az ügy még nem is zárult le."

A szerencsétlenség körülményeit hat évig vizsgálták a francia hatóságok, ezután további háromévi brit rendőrségi vizsgálat következett. Mindkettő arra a megállapításra jutott, hogy baleset történt, amelyet az ittas és túl gyorsan hajtó sofőr okozott. Az angol-walesi törvények ugyanis "váratlan, illetve erőszakos halálesetek körülményeinek felderítésére" minden esetben külön - gyakorlatilag bírósági eljárás formáját öltő - halottkémi vizsgálatot is előírnak, így aztán még ma is tart a vizsgálat. A szerdai tárgyalási napon a bíróság úgy döntött, hogy a kijelölt esküdtszék a helyszínen is megvizsgálja a baleset körülményeit.

Diana és szeretője, Dodi Fayed 1997. augusztus 31-én hajnalban vesztette életét, amikor az őket szállító Mercedes a párizsi Alma alagútban nagy sebességgel egy oszlopnak csapódott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását