2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Kétórás vb" Zürichben

Öt nappal az oszakai világbajnokság zárása után Zürichben gyűlik össze az atlétikai világelit, hogy a Golden League-sorozat keretében megküzdjön az összesen 1,4 millió dolláros pénzdíjért, hárman pedig még az egymilliós GL-jackpotért is versenyben vannak.
2007. szeptember 5. szerda 17:22 - Hírextra

A széria idei negyedik állomását tréfásan "kétórás vb-nek" is lehetne nevezni, ugyanis a szervezők fáradságot és anyagiakat nem kímélve nagyszerű színvonalú mezőnyt csábítottak Svájcba.

A 16 szám rajtlistáján a sprintkirály amerikai Tyson Gaytől az orosz Jelena Iszinbajeváig számos világsztár szerepel, a friss világbajnokok közül pedig csak a 110 gát koronázatlan királya, a kínai Liu Hsziang és a női 100 m oszakai győztese, a jamacai Veronica Campell hiányzik majd.

A rendezőkben egyedül az kelthet némi hiányérzetet, hogy férfi 100-on nem jön létre a Gay-Asafa Powell visszavágó, ugyanis a szintén jamacai Powell - aki a tavalyi, zürichi viadal legnagyobb szenzációját okozta 9.77-es világcsúcs-beállításával - ezúttal nem tudott megegyezni a házigazdákkal, így lemondta a részvételt.

Az első helyezettek fejenként 25 ezer dollárral gazdagodnak a Letzigrund Stadionban, emellett hárman - a rúdugró Iszinbajeva, az amerikai Sanya Richards (400 m) és utóbbi honfitársa, Michelle Perry (100 m gát) - a Golden League fődíjáért is versenyeznek. Az egymilliós jackpothoz - illetve az abból való részesedéshez - még három győzelmet kell aratniuk, Zürich után jövő pénteken Brüsszelben, majd két nappal később a berlini Világdöntőn kell hibátlanul szerepelniük.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását