2024. április 19. - Emma

Évadnyitó Szegeden

A rémes és nehezen élhető világban, a szűkös körülmények ellenére, szemben az országos sírás-rívással a Szegedi Nemzeti Színház társulata a 2007/2008-as évadban is zavartalanul lesz képes szolgálni és szolgáltatni - jelentette ki Székhelyi József főigazga
2007. szeptember 5. szerda 17:52 - Hírextra

A társulat művészeti stratégiája, hogy "nem múzeumi merevségű, legendáiból nosztalgiázó együgyű látványosság a színházi produktumot, hanem a sírás és nevetés katarzisa által dacolhat az egyre lakhatatlanabb viszonyokkal" - mondta a színész-rendező a teátrum évadnyitóján.

A színház most induló évadára már csaknem kettőezer bérletet vásárolt meg a közönség, amely a korábbi esztendőkkel összevetve is jó eredmény - közölte a főigazgató.

Az idei műsortervből a direktor többek között kiemelte a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Szegedi Kortárs Balett szeptember 28-tól látható produkcióját, a Hattyúk tavát, melyet Juronics Tamás rendezésében állítanak színpadra, Csajkovszkij csodálatos zenéjét pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar adja elő.

Székhelyi József reményei szerint áprilisban "világszenzáció" helyszíne lesz a szegedi színház, ekkor mutatják be Verdi Otello című operáját, melyben a címszerepet José Cura énekli. A világhírű argentín tenor április 9-én és 11-én Magyarországon elsőként itt mutatkozik be színpadi előadáson.

Kisszínházban szeptember végén mutatják be Darvasi László Bolond Helga című drámáját, majd a következő hónaptól játsszák Shakespeare Lear királyát Zsótér Sándor rendezésében, Király Leventével, a Nemzet Színészével a címszerepben - mondta a főigazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását