2024. május 6. - Ivett, Frida

Akcióprogram a koraszülések számának visszaszorítására

A Fidesz felszólítja a kormányt és az egészségügyi tárcát, hogy állítsa vissza a korábbi technikát a koraszülött ellátás finanszírozásában. Ezt Selmeczi Gabriella, a párt parlamenti képviselője mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. szeptember 5. szerda 17:47 - Hírextra

Felkérjük a szocialista és szabaddemokrata országgyűlési képviselőket, hogy támogassák a Fidesz és a KDNP képviselőinek határozati javaslatát, amely a jövő év végéig akcióterv, akcióprogram készítését írná elő a kormánynak a koraszülések számának visszaszorítására - fejtette ki Selmeczi Gabriella.

A fideszes országgyűlési képviselő elmondása szerint az egészségügyi bizottság szerdai ülésén "tipikus szocialista hozzáállás" volt tapasztalható, mivel a Fidesztől érkezett javaslat tárgysorozatba vételét nem támogatták. Selmeczi Gabriella úgy vélte, a szocialista képviselők cinikus módon viselkedtek, illetve félrebeszéltek, amikor arra hivatkoztak, hogy ez felesleges munka lenne, mivel már készültek, készülnek ilyen anyagok.

Az ellenzéki politikus hozzáfűzte: a kormánypárti képviselők egy része elismerte, hogy létezik ilyen probléma a koraszülött ellátásban, és "szinte támogatólag" szóltak hozzá, de végül nem adták nevüket a javaslathoz, hat szocialista képviselő pedig tartózkodott a szavazásnál.

"A kormánynak, az Egészségügyi Minisztériumnak kutyakötelessége megadni a jogot a piciknek az életben maradásra" - fogalmazott Selmeczi Gabriella, aki szerint meg kell szüntetni a koraszülött mentés és ellátás volumenkorlátozását, és biztosítani kell a pénzforrásokat erre a célra.

Mint elhangzott, Magyarországon jelenleg a szülések 8,5-10 százaléka koraszülés, ami megdöbbentően magas, mintegy kétszerese az Európai Unió átlagának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását