2024. május 28. - Emil, Csanád

Magyar részvétel a kínai egészségügy átalakításában

Orvosi műszereket gyártó magyar cégeknek is lehetőséget jelent a kínai egészségügyi rendszer átalakítása - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden az MTI-vel.
2007. szeptember 4. kedd 15:34 - Hírextra

A kínai egészségügyi rendszer átalakítása a magyarországi cégek, köztük az orvosi műszergyártók számára is óriási lehetőséget jelent arra, hogy a világ legnagyobb piacán megrendeléshez jussanak - írta közleményében a kormányszóvivő, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kínai látogatása során tájékozódott a kínai egészségügy átalakításáról.

Daróczi Dávid közölte: a magyar kormány célja, hogy a közeljövőben megvalósuló jelentős beruházásokban magyar cégek is lehetőséget kapjanak.

Gyurcsány Ferenc tárgyalásai során arról tájékoztatta a kínai felet - folytatta a kormányszóvivő -, hogy Magyarország hagyományosan fejlett orvosi technológiával rendelkezik, ezért a magyar cégek, köztük orvosi műszer- és eszközgyártók, illetve forgalmazók, is szívesen részt vennének a kínai egészségügyi fejlesztésekben, kórházépítésekben.

Daróczi Dávid kitért arra, hogy az ázsiai országban jelenleg is zajlik az egészségügyi rendszer átalakítása, és dolgoznak a társadalombiztosítási rendszer megteremtésén, ugyanis Kínában ma mindenkinek fizetnie kell az egészségügyi ellátásért.

"Nem lenne helyes, ha felelőtlen politikai nyilatkozatok ellehetetlenítenék azt az óriási lehetőséget, amely a magyar egészségügyi cégek előtt állhat a világ egyik leghatalmasabb piacán" - fogalmazott a kormányszóvivő.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását