2024. május 5. - Györgyi

Barlangterápia allergiásoknak

Kedd kivételével minden nap reggel hat órától délelőtt kilenc óráig, illetve délután négy órától este hét óráig asztmás és légúti betegségekben szenvedők számára terápiákat szervez a János Kórház a Szemlő-hegyi barlangban - közölte Kiss Attila, a barlang
2007. szeptember 4. kedd 19:33 - Hírextra
A terápián való részvételhez orvosi beutaló szükséges - mondta Kiss Attila kedden Budapesten. Beszámolt arról is, hogy a megközelítőleg 2,2 kilométer hosszú barlangban a légzőszervi megbetegedések kezelése mellett kihelyezett földrajzórákat is tartanak általános- illetve középiskolások számára.

A barlangtúrán a Szemlő-hegyi barlang értékei mellett a Föld kialakulásáról, a hegységképződésről, valamint a természetvédelemről is hallhatnak a diákok - fejtette ki az igazgató hozzáfűzve, hogy a fogadóépület vetítőtermében videofilmek és számítógépes előadások gazdag képanyaga segít a földrajzi ismeretek elmélyítésében.

Megjegyezte azt is, hogy a barlang feletti felszíni sétán a Budai-hegység kialakulsásval, felépítésével és a karsztvidék élővilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását