2024. április 28. - Valéria

Nemes Gábor nem érte egyet, inkább lemond

Nem ért egyet a BKV és az érdekképviseletek közötti bérmegállapodással, ezért lemondott posztjáról vasárnap éjjel Nemes Gábor, a vállalat vezetőségével tárgyaló Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSzSz) alelnöke.
2007. szeptember 3. hétfő 15:12 - Hírextra

Döntéséről szóban már tájékoztatta a szakszervezeti vezetőket, hamarosan pedig mindezt írásban is megteszi. Nemes Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem tud arról, hogy a megállapodás után az érdekképviseletnél más is fontolgatná lemondását.

A VTDSzSz augusztus közepén jelentette be, hogy szeptember 4-én sztrájkolni fognak a BKV dolgozói, ha nem sikerül a vezetőséggel megállapodni a fizetésemelésekről. A szakszervezet hat százalékos emelést szeretett volna visszamenőleg, ám a közlekedési társaság azt állította, hogy erre nincs pénze. Végül vasárnap éjjel sikerült megegyezni, így a munkabeszüntetés elmarad. Az egyezség értelmében szeptembertől bruttó 6000 forinttal, jövő januártól pedig bruttó 7100 forinttal emelik a dolgozók bérét.

Nemes Gábor elmondta azt is, bár a VTDSzSz alelnökségről lemondott, továbbra is a Cinkota Autóbusz Szakszervezet elnöke marad.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását