2024. április 28. - Valéria

Demszky örül

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere örömét fejezte ki, hogy rendeződtek a bértárgyalások a BKV Zrt. vezetése és a szakszervezetek között. Ezt a főpolgármester közleményben tudatta hétfőn az MTI-vel.
2007. szeptember 3. hétfő 20:10 - Hírextra
Regőczi Miklós, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese korábban azt közölte a távirati irodával, hogy elmarad a szakszervezetek által szeptember 4-re tervezett sztrájk, mert a szakszervezetek képviselőinek és a közlekedési társaság vezetőségének vasárnap éjjel sikerült egyezségre jutniuk egymással.

Demszky Gábor levelében köszönetet mondott a közlekedési társaság vezetésének, hogy miközben ragaszkodott a vállalat stabil működését szem előtt tartó álláspontjához, nem zárkózott el a kompromisszumoktól, a szakszervezetek képviselőinek pedig azt köszönte meg, hogy a rövidtávú célok helyett végül a budapesti közösségi közlekedés hosszú távú érdekeit tartották fontosabbnak.

"A megállapodás sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a munkavállalói oldal önmérsékletet tanúsított, és nem ragaszkodott a vállalat és a főváros lakossága számára vállalhatatlan terheket jelentő követelésekhez" - vélekedett a főpolgármester.

Mint írta, a megállapodás hozzájárul ahhoz, hogy teljesülhessenek a BKV üzleti tervében megfogalmazott célok, továbbá nem hárul akadály a cég folyamatban levő átalakítása, megújítása elé sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását