2024. április 26. - Ervin

Hat sziréna hallgatott Pakson

Hat sziréna nem szólt a lakossági tájékoztató és riasztórendszer teljes körű, hangos üzempróbáján, amelyet hétfőn tartottak a paksi atomerőmű 30 kilométeres körzetében, a borsodi vegyipari cégek térségében pedig öt maradt néma - tájékoztatta az MTI-t az o
2007. szeptember 3. hétfő 20:02 - Hírextra
A három megyébe telepített 227 sziréna közül Bács-Kiskun és Fejér megyében jól működött a rendszer, a Tolna megyei Pálfán három, Gyönkön, Szekszárdon és Tolna-Mözsön egy-egy sziréna nem adott jelet, így az ellenőrzés 97,36 százalékos eredménnyel zárult - közölte Dobson Tibor.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a havonkénti morgatópróbák mellett félévenként sorra kerülő, teljes körű üzempróbán - a megfelelő szöveges figyelmeztetés után, amelyben közlik, hogy csupán próba történik - kiadják a katasztrófariadó jelét is, amely hosszabb időtartamú, változó hangmagasságú szirénahang. Az ellenőrzést követően a hibásnak bizonyult szirénákat felülvizsgálják és megjavítják.

A szóvivő elmondta azt is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is hasonló próbát tartottak, itt az ellenőrzés 84,5 százalékos volt. Tiszaújvárosban a hét sziréna közül öt nem szólalt meg. A számítógépes rendszer ugyanakkor ezt a hibát nem regisztrálta, ezért vizsgálják, mi történhetett - mondta Dobson Tibor.

A rendszer üzempróbája mindig azonos időpontokban, a hónap első hétfőjén 13 órakor zajlik, évente két hangos ellenőrzést végeznek, márciusban és szeptemberben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását