2024. május 16. - Mózes, Botond

Lefújták az évnyitót

Egy órával az ünnepség előtt lefújták a péntek délutáni tanévnyitót Várvölgyön, és bejelentették, hogy saját iskola sem lesz a zalai faluban. Hétfőtől a felsősöket iskolabusszal szállítják Gyenesdiásra, csak az alsósok maradhatnak helyben.
2007. szeptember 1. szombat 22:05 - Hírextra
Az önkormányzat korábban a Kincsesház Alapítvánnyal kötött közoktatási szerződést, de az utóbbi hetekben az alapítványt számos támadás érte. Jelentős köztartozást halmozott fel, két héttel ezelőtt pedig arra kényszerült, hogy bezárja több fővárosi intézményét.

Zala és Vas megyében a vakáció utolsó napján a Suli Harmónia 2007 Alapítvány lépett a Kincsesház helyébe, de a várvölgyi önkormányzat velük már nem akart szerződést kötni. A település képviselői úgy döntöttek, biztosabb, ha a gyerekek a szomszéd község önkormányzati iskolájába járnak hétfőtől. Pontosabban az alsósok helyben maradhatnak, a felsősöket viszont iskolabusszal szállítják Gyenesdiásra.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Várvölgyön 5-6 pedagógus maradt állás nélkül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását