2024. május 17. - Paszkál

Feloszlatta magát a csörögi önkormányzat

Feloszlatta magát rendkívüli ülésén a csörögi önkormányzati testület - közölte a Pest megyei kisközség polgármestere. Hegedűsné Kripták Ildikó elmondta, hogy csütörtökön a 10 tagú testületből 7-en szavaztak a feloszlatás mellett, miután az önkormányzati k
2007. augusztus 24. péntek 14:54 - Hírextra
Hozzátette: Csörög 2002-ben népszavazás eredményeként vált ki Sződtől, ám az önálló működés feltételei azóta is csak részben vannak meg, nincs saját iskola, szűkös az apparátus, miközben több százzal nőtt a lakosok száma. A legnagyobb, évek óta visszatérő gond a 240 gyerek beiskolázása. A gyerekek többsége a szomszédos településekre, főként Vácra és Sződre jár tanulni - tette hozzá a polgármester.

A törvény szerint a feloszlatás után 72 napon belül új választást kell kiírni. Ezen - mint a polgármester elmondta - indulni kíván, hogy újra átvehesse a falu vezetését. Addig is ellátja ezeket a teendőket - hívta fel rá a figyelmet. Egyébként a polgármester és a lemondott képviselők is függetlenként kerültek posztjukra.

Csörögre várja péntek délután az oktatási és önkormányzati tárca vezetőjét a helyi cigányönkormányzat a roma diákok beiskolázása kapcsán kialakult helyzet miatt - az erről szóló nyílt levelet pénteken juttatták el az MTI-hez.

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány leveléből kiderül: az érintettek úgy vélik, hogy gyermekeik, a csörögi 29 cigány tanuló beiskolázásának ügye ugyanott tart, ahol 3 évvel ezelőtt. A feladattal és hatáskörrel rendelkező önkormányzatok és azok iskolái nem akarják befogadni, és nem akarják együtt nevelni, tanítani a mi gyerekeinket a nem cigány társaikkal. Kérdéseikre Hiller István oktatási és Bajnai Gordon önkormányzati minisztertől várnak választ.

Az oktatási tárca sajtóosztálya az MTI érdeklődésére közölte: Hiller István pénteken hivatalos látogatásra Ausztriába utazik. A szaktárca vezetőjét Szüdi János közoktatási szakállamtitkár és Csillag Márta főosztályvezető helyettesíti a csörögi rendezvényen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását