2024. május 4. - Mónika, Flórián

"A rendőrök többsége igenis tisztességes!"

"Inkább dőljenek ki a csontvázak a szekrényből" - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedd reggel az igazságügyi államtitkár. Kondorosi Ferenc a rendőrség állapotáról beszélt. A politikus szerint "rendet kell csinálni", a rendőrségnek is ér
2007. május 22. kedd 09:33 - Hírextra
Kondorosi Ferenc, akit sokszor a lemondott miniszter utódjaként emlegetnek, úgy véli, hogy a rendőrség a jelenlegi botrányok ellenére sem fog szétesni. A 35-36 ezres állomány túlnyomó többsége tisztességes, szakmailag felkészült ember - hangsúlyozta a politikus.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese, Szabadfi Árpád tábornok, aki jelenleg a legmagasabb rangú rendőrtiszt, hétfőn a miniszter elé terjesztett egy csomagot a sürgős tennivalókról, mely a szervezeti intézkedésektől a rendőrök pszichológiai felkészítéséig sokféle feladatot tartalmaz. Az államtitkár egyetért azzal, hogy jöjjön létre egy új, magas rangú testület, melynek feladata a rendőrségi kényszerintézkedések, az esetleges rendőri erőszak kivizsgálása lenne.

A testület tagjaira a miniszterelnök tenne javaslatot, és az államfő nevezné ki őket. Kondorosi szerint az ehhez szükséges kétharmados parlamenti többség megszerezhető, az ötpárti tárgyaláson a javaslatot mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusok támogatták.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását